aloe vera

Bloğuma hoşgeldiniz, sizlere bugünki yazımda aloe verayı, aloe veranın faydalarını, nelere iyi geldiğini ve mucizelerinden bahsedecem.Öncelikle aloe verayla nasıl tanıştığımı anlatmakla başlıyorum. Çok fazla güneşte olmamdan kaynaklı yüzümde fazlasıyla güneş yanıkları, yanık izler ve akneler, sivilceler, sivilcelerin bıraktığı izler vardı.Bir cildiye doktoruna gidip ilaç tedavisine başladım.İlaçlar bittikten sonra kontrole gitmem gerekirken şehir dışı seyahatleri, iş, güç derken aksattım ve kullandığım ilaçlar fayda etmedi.Sonrasında internetten araştırmaya başladım yine bir şey bulamadım taki sevdiğim bir sanatçının kendi sosyal hesabında aloe vera bitkisinden bahsetttiğini görene dek.Aslında çok da yabancı olduğum bir bitki gibi gelmedi.Hemen bu bitkiyi araştırmaya başladım ve herkesin bunun hakkında çok güzel şeyler yazdığını gördüm.Bitki ve jel fiyatlarını araştırdım, pahalı geldi.

Aloe vera bitki yapısı nasıldır?

dikenli yapraklı aloe vera bitkisi

Aloe vera kaktüse benzeyen bir bitkidir. yaprakları uzun ve büyüdükçe kalınlaşıyor yaprakların kenarlarında ayrı ayrı ufak dikenler var. çiçeksiz bir bitki türü. yaprağını kenardan bir bıçak yardımıyla hafifçe kestiğinizde içinden mucizevi jeli göreceksiniz. yapışkan aynı zamanda kaygan bir jel. az miktarda sarı bir sıvı da var onu pek faydalı bulmuyorum.

Aloe veranın jelinin fiyatları oldukça pahalı ve üstelik piyasada alacağınız hiçbir jel yüzde yüz aloe vera jeli olmaz.İçinde mutlaka farklı maddeler de olacaktır. En iyisi kendi bitkimi kendim yetiştirip jelimi oluşturayım dedim.Hem organik,doğal hem çok daha hesaplı. Tabi alacağım bir saksı aloe vera çiçeği bana yetmeyecekti.neyseki ona bile para vermedim.Yazın deniz kenarında yazlığı olan bir arkadaşın yanına gitmiştim ve komşusunda aloe vera bitkisini görüp istemiştim.Komşusu hiç tereddüt etmeden aloe vera yavrusundan bir tanesini topraktan çıkartıp vermişti.Ben de hemen ektim onu, şuan yaklaşık yedi sekiz tane yavrusu var.

Aloe vera nasıl yetişir?

Nasıl çoğalır?Aloe vera çok fazla güneş seven bir bitki değildir evet yukarıda kaktüse benziyor dedim doğrudur fakat çok su sevemdiği için ve görüntü olarak kaktüse benzer. Aslında hiç nazlı bir bitki değildir.Ne çok su ister ne çok güneş ister ne de çok ilgi ister.Alıp güzel temiz bir saksıya ekeceksiniz.İki ila üç günde bir toprağı ıslatacak kadar sulayacaksınız. Saksı büyük olmalı.Bir iki hafta sonra etrafında küçük küçük yavru aloe veralar görürseniz şaşırmayın.Evet çoğalıyor.Daha da büyüsünler isterseniz yavruları ayrı saksılara alın büyüsünler, çünkü sıkışık yerde büyüyemezler. Ee bize jeli lazım sonuçta oyüzden büyümesi demek çok yaprak demek, çok yaprak demek çok jel demek. Ve tabi bu da daha hesaplı demek hatta hiç para harcamamak demek.Çok güneş almayan,günde bir saat kadar güneş alabilen bir yere koymanız gerek.Çok sulamamaya dikkat edin yoksa ölür.Bir keresinde evden tam 26 gün uzak kalmıştım döndüğümde baktım ki hala yaşıyor, sadece hafif rengi kararmıştı suladım birkaç gün sonra yine canlandı.

Şimdi asıl meseleye gelelim.

aloe vera saksıda

Aloe vera cilde iyi geliyor mu gelmiyor mu?

Kuru cildi nemlendirdiği kesin.Yaprağı kesip içindeki jeli yüzünüze ya da ellerinize sürmeniz yeterli . 20 Dakika ya da yarım saat sonra yıkamanız gerek tabi alerjiniz varsa hiç bulaşmayın.Önce kolunuzda hafif denersiniz baktınız sorun yok ozaman yüzünüzde de kullanırsınız.Ben yüzümde bir defa kullandım etki olması için çok defa kullanmak gerek ama henüz okadar çok aloe veram yok, sürekli kullanmam için çoğalmaları lazım.

Aloe vera uçuğu geçirir mi?

Evet kesinlikle birebir. Eğer herhangi bir alerjiniz yoksa düşünmeden aloe verayı kullanabilirsiniz. Uçuğun nasıl sinir bozucu olduğunu eminim çoğu kişi biliyordur.Zaten uçuk deneyimi olmayan var mıdır ki? Uçuk aşırı stres, yorgunluk, sıkıntıdan oluşan bir şey.Bir kere oldu mu ömür boyu vücutta kalan bir virüstür ve ne zaman bir bunalıma girsek hemen gösterir kendini.Sivilcelerimden rahatsız olup bunalıma girmişken bir de kocaman bir uçuk çıktı dudak kenarında. Hemen bir tane aloe vera yaprağı kestim ve içindeki jeli sürdüm. ilk günden kurumaya başladı.Şimdi sabah akşam sürüyorum. Şuan üçüncü gün, en geç birkaç güne geçecektir, öyle gözüküyor.

Evet mutlaka her evde en az bir tane aloe vera bulundurulmalır.Hem süs olarak hem de ecza dolabı malzemesi olur. Herhangi bir yanıkta da anında yaprağı kesip jelini sürebilirsiniz.Benim aloe vera hakkında bildiklerim ve deneyimlerim bu kadar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Paylaş:

One Reply to “Aloe vera bitkisi yararları ve nasıl kullanılır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir